Gastvrij en Bourgondisch II – St. Tropez gastrolounge

logo st.tropez gastrolounge

Oudste is verhuisd naar de campus van Universiteit Twente. Onderweg van Enschede naar huis nemen we afslag Deventer, op zoek naar een leuk restaurant. We kwamen uit bij St. Tropez Gastrolounge, aan de Brink. Een zuidfranse verrassing!
Het terras zit helemaal vol en ziet er gezellig uit. Maar we worden meteen welkom geheten en uitgenodigd binnen plaats te nemen. Aangezien we voor een ‘snelle hap’ komen en niet avondvullend willen dineren doen we dat. We nemen plaats aan een tafeltje bij de prachtige lange bank. Het is binnen nog rustig, maar dat geeft onder de gelegenheid eens rustig om ons heen te kijken. De inrichting is ‘formidable’, met herkenbare en grappige accenten. De sfeer van Zuid-Frankrijk vind je niet alleen terug in de aankleding en de muziek maar ook in de kleding van de medewerkers (Bretonse streep en bretels).

De kaart is divers, veel gerechten worden bereid op de Mibrasa (houtskoolgrill). J. kiest voor de Black Angus bavette met pepersaus (€ 19,75), ik bestel de Couscous salade met aubergine en avocado (€ 12,75). De prijzen doen denken aan die van een gemiddeld eetcafe, maar de gerechten zijn zeker restaurant-waardig! De salade ziet er heerlijk uit, en zo smaakt het ook. Een mooie combinatie van smaken, afgemaakt met olijven en zongedroogde tomaten. De bavette wordt als een soort stroganoff geserveerd; veel saus met paprika en andere groenten. Gelukkig worden de frietjes en kleine salade apart geserveerd. De smaak van het vlees is prima. De bediening is erg vrolijk en attent, wel drie keer wordt ons (door 3 verschillende medewerkers) gevraagd of alles naar wens is. Maar niet op een storende manier, gewoon met een gemeende glimlach. We laten een nagerecht aan ons voorbijgaan, maar sluiten nog wel af met een (goede!) kop koffie.

foto BB                            foto st.tropez

Gewoon een leuk restaurant, met een verrassende uitstraling en lekkere gerechten voor een hele schappelijke prijs. Ook de ingezette marketing was verrassend! Op tafel lagen twee ‘Groeten uit St. Tropez’ ansichtkaarten met foto’s van Brigitte Bardot. BB in haar mooiste dagen, thuis in St. Tropez! Het idee is simpel: de gast laat de kaart opsturen, de ontvanger kan deze weer inleveren in ruil voor een koffie naar keuze, gratis. De postzegel is ook gratis, daar zorgt de staf van St. Tropez voor. Slim, iedereen bekijkt de foto’s, velen nemen de kaart mee naar huis en een enkeling vult daadwerkelijk de kaart in en laat deze verzenden! Ook was bij de rekening een kleine flyer bijgevoegd waarop het ‘7 days a week’ programma stond; van een Meet Me on Monday (MMoM) tot St. Tropez goes America on wednesday en een verrassings-plateautje op zaterdag bij een bestelling van 5 cocktails. Of dit alle dagen succesvol is weet ik niet, maar het leverde St. Tropez deze zomerse zaterdagavond in ieder geval een full house op met een gezellige en gastvrije sfeer, een prima huidige ranking van 17 (uit 97) op TripAdvisor en zeer tevreden gasten!