Gastvrije koffie 53/100, op zoek naar een gelukkige omgeving


Sommige eerste ontmoetingen verlopen alsof je al goede bekenden van elkaar bent. Mijn gastvrije koffie met Shirley Dap is er zo een. Ja, we kenden elkaar wel van gezicht uit ‘het Tilburgse’, maar we hadden elkaar nog nooit echt gesproken. Bij deze credits voor Ton Gimbrère, die dit bruggetje geslagen heeft. We treffen elkaar bij de Spaarbank in Tilburg.

Shirley is oprichter van HEAL Design en houdt zich bezig met interieur design en concepten. Een bedrijf dat, zoals ze zelf zegt, ontstaan is uit passie. HEAL staat voor Humanity, Environment and Love. We hebben het begrip gastvrijvrijheid meteen te pakken. “Als kind al wilde ik het thuis fijn en gezellig maken voor iedereen” vertelt ze, “ik was altijd bezig om mijn omgeving gelukkig te maken, zowel de mensen die er waren als de gelegenheden. Ik was altijd op zoek naar een juiste combinatie van sfeer en gevoel en paste dat intuïtief aan wanneer nodig. Ik ben heel blij dat ik het uiteindelijk gedurfd heb om van mijn HR loopbaan te switchen naar de Academie Artemis in Rotterdam!”

Het zoeken naar huiselijkheid is een van de pijlers van het HEAL Concept. Maar wel met de bedoeling gebruikers van een ruimte uit hun dagelijkse sleur te halen: “De meerwaarde van het HEAL Concept wordt zichtbaar door het gebruik van bepaalde kleuren, vormen en (gerecyclede) materialen. Daar is dan al heel wat aan vooraf gegaan; rondkijken, vragen en voelen om een kloppend verhaal te kunnen maken. De totaalbeleving moet goed zijn en onbewust een warme glimlach brengen, dan klopt het.”

Moodboard

Ik vraag Shirley of die warme glimlach bepaalt of een project voor haar geslaagd is. De spijker op zijn kop, zo blijkt: “We willen natuurlijk wel een eigen stempel op een project zetten, dat is gelukt wanneer we de combinatie van sfeer, gevoel en blije mensen zien. ”Ik ben nieuwsgierig naar haar meest bijzondere project. “Alle projecten zijn uniek en voelen daardoor bijzonder. Maar als ik dan een hele speciale mag noemen dan is dat het volledige interieurontwerp en -styling van Fleuriade, een wooneenheid voor dementerenden van Archipel Zorggroep in Eindhoven. “Het was niet eens een project waar ik een eigen stempel kon of wilde drukken. Maar de combinatie van sfeer, kleur en materialen, samen met beleving en inleving had grote impact op mij. Dat maakte dat ik er wel een persoonlijke handtekening onder heb weten te zetten.”

Haar meest ambitieuze project begint tastbaar te worden, een Boutique hotel hartje Tilburg wordt binnenkort werkelijkheid. Niet omdat ze persé hotelier wil zijn, maar wel omdat dit de ideale omgeving is om haar HEAL Lifestyleconcept te tonen en te laten groeien. “Het HEAL Hotel is een plek waar je jezelf mag zijn, waar het warm en veilig voelt net als thuis. Misschien is dit mijn manier om iets terug te doen en iets als gedachtegoed achter te laten.”

Er valt nog veel te bepraten, er zijn nog veel verhalen om te delen, maar dat doen we binnenkort bij een wijntje! Dankjewel Shirley, voor een bijzonder en mooi inkijkje in jouw wereld.

100 gastvrije koppen koffie, met mooie en inspirerende verhalen als resultaat! Wil jij ook deel uitmaken van mijn 100 gastvrije koppen koffie project? Stuur me een berichtje en we plannen iets waar en wanneer jou dat uitkomt!