Gastvrije kop koffie 1/100, hier begon het mee…

100 gastvrije koppen koffie, met mooie en inspirerende verhalen als resultaat! Wil je ook deel uitmaken van mijn 100 gastvrije koppen koffie project? Stuur me een berichtje en we plannen iets waar en wanneer jou dat uitkomt!

Toen ik op LinkedIn meldde dat ik, in navolging van de regio Utrecht, wel ‘iets’ met koffie wilde gaan doen in de regio Tilburg had ik nog geen idee dat dit zou leiden tot het ‘100 gastvrije koppen koffie’ project. Al snel reageerde Brechje van Gorp dat zij dan wel de eerste kop koffie met mij wilde drinken. Door omstandigheden kon de afspraak nu pas doorgaan, maar beloofd is beloofd, de eerste van 100 koppen koffie is voor haar!

17076183_790126451134322_5659719967784828928_nWe treffen elkaar bij RAW, een altijd heerlijke plek om work & pleisure te combineren. En een van de weinige locaties in Tilburg waar ze hele lekkere Chai Latte serveren…! Als ORM Officer Leven/Pensioenen bij Nationale Nederlanden houdt Brechje zich bezig met risicomanagement, ze monitort processen en analyseert informatie om zo deze processen te verbeteren. Een verrassende move voor iemand die hotelschool gedaan heeft? “Eigenlijk niet” zegt ze, “ik ben, na een functie op het Ministerie voor Buitenlandse Zaken bij ING Bank terechtgekomen. De bancaire wereld beviel prima, dus ben ik blijven hangen en heb ik me gespecialiseerd in compliance.” Als we verder praten komen we al snel tot de conclusie dat ook in een wereld van nulletjes en eentjes gastvrijheid een belangrijk gegeven is. Het draait niet om de getallen en rapporten maar om de klanten. Steeds vaker moet meebewogen worden met de klant om tot een passend aanbod te komen. Standaard aanbod wordt maatwerk, maar dat maakt, in mijn beleving althans, het werk alleen maar interessanter.

Binnen Nationale Nederlanden is Brechje dit jaar ook nauw betrokken bij het platform NN. Dit imagesinitiatief bestaat al enkele jaren en gaat uit van het principe ‘door medewerkers voor medewerkers’. Het (steeds wisselende) bestuur heeft voor dit jaar het thema “de BV Ik” bedacht. Er staat een aantal evenementen op het programma voor NN-medewerkers die los te bezoeken zijn maar wel complementair zijn aan elkaar (domino-effect). “Wij hopen collega’s te inspireren en te stimuleren om niet alleen stappen te maken in hun persoonlijke ontwikkeling maar ook in de ontwikkeling van hun netwerk.” Een mooi initiatief, dat zich vooral richt op interne betrokkenheid en gastvrijheid, ben benieuwd hoe “de BV Ik” ontvangen gaat worden.

Beste Brechje, ik vond het leuk kennis met je te maken en uiteindelijk toch nog de eerste kop koffie met jou te drinken! En veel succes en plezier met jouw voornemen om ook koffie-afspraken te gaan maken met mensen die jou kunnen inspireren en kunnen laten groeien.