Gastvrije kop koffie 11/100, oude bekende in een nieuwe branche.

100 gastvrije koppen koffie, met mooie en inspirerende verhalen als resultaat! Wil je ook deel uitmaken van mijn 100 gastvrije koppen koffie project? Stuur me een berichtje en we plannen iets waar en wanneer jou dat uitkomt!

 

“Hoi Pascale, als je het leuk vindt om een keer naar Eindhoven te rijden voor een kop koffie dan ben je van harte welkom bij David Lloyd Eindhoven om gezellig bij te praten!” davidlloydDaar wachtte mij een warm welkom door Lion van der Velden – van Gerven, General Manager. Onze kennismaking gaat terug naar de tijd dat Lion als Hotel Manager van het Efteling Hotel aan de slag ging, we zagen elkaar regelmatig tijdens een regionaal hoteloverleg. Gastvrijheid loopt als een rode draad door haar carrière; van een toeristische belevingswereld naar een zorgomgeving (Amarant) en nu in de sport- en bewegingsbranche. Oog voor detail en persoonlijke aandacht zijn voor haar vanzelfsprekend.

Het Britse David Lloyd exploiteert in Nederland 7 full-service sportcentra. Naast uitgebreide fitnessfaciliteiten zijn er ook tennis- en squashbanen, spa’s, restaurants, lounges met gratis wifi, kinderdagverblijven en een eigen merchandise lijn. De vestiging in Eindhoven groeit flink, er zijn meer dan 4500 leden. Een grote groep expats maakt gebruik van abonnementen, die vaak via de werkgever aangeboden worden. Waarom een overstap naar (weer) een andere branche? “Ik ben nieuwsgierig van aard en altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen,” vertelt Lion. “Zolang mensen maar de verbindende factor zijn. En daar draait deze branche ook om.” Die verbinding laat ze onder andere zien door zelf regelmatig deel te nemen aan groepslessen, een mooi voorbeeld van ‘het nuttige met het aangename verenigen’.

IMG_8299David Lloyd heeft een aantal doelstellingen geformuleerd die, voorzien van meetbare doelen, gedeeld zijn met alle vestigingen. Aanwezig als wallpaper in de personeelsruimte zorgt deze transparantie voor een hoge mate van betrokkenheid bij alle medewerkers. En voor direct leiderschap, door een managementteam dat concrete doelen wil waarmaken op de werkvloer, te midden van leden en collega’s.

Dank Lion, voor een inspirerend gesprek in een bruisende en gastvrije omgeving! Hoe leuk om te zien dat je ook in deze omgeving weer goed tot je recht komt, daar mag je best trots op zijn!