Gastvrije kop koffie 12/100, core business: koffie!

100 gastvrije koppen koffie, met mooie en inspirerende verhalen als resultaat! Wil je ook deel uitmaken van mijn 100 gastvrije koppen koffie project? Stuur me een berichtje en we plannen iets waar en wanneer jou dat uitkomt!

 

Ook de uitnodiging van Arnaud de Graaf om samen een kop koffie te drinken was verrassend. Hij reageerde op een eerdere blog, die ik op de LinkedIngroep van de Rooi Pannen geplaatst had..nhwaalwijk We spraken af bij NH Waalwijk, centraal gelegen en prima geschikt voor zakelijke ontmoetingen. Ook deze keer blijkt de hotelschool weer een makkelijke insteek om elkaars netwerk te verkennen. Grappig hoe klein en ‘besloten’ dat netwerk eigenlijk is.

“Wanneer je in-de-koffie-zit is het logisch dat je nieuwsgierig bent naar een project als 100 gastvrije koppen koffie” vertelt Arnaud, “koffie is een mooi product dat mensen verbindt en uitnodigt tot een gesprek.” Na de hotelschool is hij altijd in de horeca blijven werken. Na een breed pad langs diverse hotels en restaurants is hij recent, na ruim 11 jaar, gestopt als horecamanager bij de Verkadefabriek in Den Bosch. Eindelijk aan de slag met Twickers, de naam die hij jaren geleden al bedacht (jazeker, denk jij ook meteen aan de combinatie van snickers en twicks? Dat mag!). Onder de vlag van Twickers is Arnaud verkoopagent voor Another Cookie (koffie) en Dilmah thee. Maar ook adviseert hij start-up horecabedrijven en is hij bedenker en uitvoerder van diverse foodconcepten. Gastvrijheid vertaalt hij naar energie. Een (gastvrije) actie levert een reactie op, waardoor er beweging en verbinding ontstaat. Zoiets als ‘wat je geeft krijg je terug’. Heel mooi hoe hij dit, met al die jaren horecaervaring, kan toepassen in de begeleiding van startups en bedrijven in een groeifase.

dilmah-ceylon-thee-plantageHet toeval wil dat NH Hotel Dilmah thee op de kaart heeft staan (die overigens erg lekker is, nog bedankt voor het blikje Arnaud). Nieuwsgierig als ik ben heb ik toen natuurlijk thee besteld. Over de wijze waarop deze geserveerd werd waren we het beiden snel eens; daar kon nog veel aan verbeterd worden! Ben benieuwd of hij daar nog iets mee gaat doen…

Beste Arnaud, ik vond het een hele prettige kennismaking en ik wens je veel succes toe bij de verdere invulling en vormgeving van Twickers!