Gastvrije kop koffie 15/100, pensioen; nu denken aan later!

100 gastvrije koppen koffie, met mooie en inspirerende verhalen als resultaat! Wil je ook deel uitmaken van mijn 100 gastvrije koppen koffie project? Stuur me een berichtje en we plannen iets waar en wanneer jou dat uitkomt!

Astrid Ridderhof en ik kennen elkaar sinds ons lidmaatschap bij Ladies’ Circle De Lind. Jarenlang hebben we met zo’n vijftien Ladies kleine en grote, maar altijd mooie evenementen georganiseerd, de Tilburgse Meimarkt onveilig gemaakt en genoten van onze beroemde Sinterk(l)aasfondue-avonden. Maar nog niet eerder hebben we puur vanuit een zakelijke insteek uitgebreid met elkaar gesproken. Ik maak dan ook graag gebruik van haar uitnodiging om langs te komen bij Leerfabriek KVL in Oisterwijk, waar haar kantoor gevestigd is. Vier jaar geleden is ze samen met een compagnon JA!Pensioen gestart, een bedrijf dat gespecialiseerd is in pensioenadvies.

WEB_KVL_RW1A9226-bewerkt-full-thumbx600 We treffen elkaar in Kafé van Leer, een plek (ik citeer van de website) ‘voor een smakelijke lunch, een kop koffie met een lekker gebakje of een inspirerend gesprek. Het is ook een plek om geschiedenis te snuiven en kennis te maken met de Ambachtsplaats voor creativiTIJD.’ Meteen is er weer die klik en gezelligheid van toen, alsof we elkaar vorige week nog gezien hebben. Heel bijzonder, ik kan daar enorm van genieten; gewoon de draad weer oppakken alsof de tijd heeft stilgestaan!

Astrid is al ruim 20 jaar actief in de pensioenbranche. Veranderingen in regel- en wetgeving, haar rol als adviserend partner met een helicopterview en het maken van een juiste vertaalslag binnen organisaties op zowel werkgevers- als werknemersniveau maken dat ze zich hier nog steeds thuis voelt. “Pensioen kan je er niet meer bij doen” zegt ze, “het is een specialisme geworden, het is mijn vak”.logo japensioenJA!Pensioen denkt mee en onderscheidt zich door een persoonlijke aanpak. Dat betekent voor Astrid persoonlijk dat ze proactief te werk gaat (bij wetswijzigingen bv) maar ook weleens ongevraagd advies geeft. Bij de advisering en begeleiding van een Ondernemingsraad bijvoorbeeld. Het klantenbestand is behoorlijk stabiel, acquisitie is weinig noodzakelijk. Wel verbreedt Astrid actief haar netwerk door deel te nemen aan BNI de Linde in Oisterwijk.

Ik vraag haar wat gastvrijheid en pensioenen met elkaar te maken hebben. “Heel veel” reageert ze enthousiast, “de zakelijke dienstverlening moet gastvrijheid continue op het netvlies hebben, dat maakt de materie levendiger en makkelijker te begrijpen. Het gaat daarbij om begrijpelijk te communiceren zonder concessies te doen aan de inhoud van de boodschap. Maar het betekent ook dat de deur letterlijk altijd open staat voor pensioenvragen!

Lieve Astrid, ik voeg graag nog wat toe aan jouw gastvrijheid, en dat is je ontwapenende uitstraling. Ik ben ervan overtuigd dat dit drempelverlagend werkt voor je gesprekspartners en dat ze hierdoor sneller aan zullen/durven geven wanneer iets niet helemaal duidelijk is! Je mag trots zijn op deze vier jaar JA!Pensioen!