Gastvrije kop koffie 3/100, ‘with a view’

100 Gastvrije koppen koffie, met mooie en inspirerende verhalen als resultaat! Wil je ook deel uitmaken van mijn 100 gastvrije koppen koffie project? Stuur me een berichtje en we plannen iets waar en wanneer jou dat uitkomt!

Gastvrije kop koffie ‘with a view’ 3/100

Ik ben uitgenodigd door Mauro de Leeuw om naar een prachtige locatie van de Amarant Groep (ondersteuning, zorg en behandeling aan mensen met een beperking) te komen! Onze kennismaking gaat terug naar de periode dat we, vanuit Hotel Overleg Tilburg, twee hele mooi en succesvolle benefietavonden georganiseerd hebben, een mooie tijd. Sindsdien komen we elkaar jaarlijks tegen tijdens carnaval en Tilburg Culinair, niet echt een setting om bij te praten met een kop koffie.

amarantMet een fantastisch uitzicht op de tuin kletsen we bij. Over gastvrijheid in de hotellerie en de Retailbranche, maar ook over wonen/werken in het buitenland en de veranderingen in de zorg. Sinds november 2016 is Mauro Parkmanager bij Amarant, zijn belangrijkste doel is om een veilige en compleet gefaciliteerde omgeving voor bewoners te creëren. Dat doet hij het liefst door cliënten en collega’s hier zoveel mogelijk bij te betrekken. Door bevlogen te communiceren vanuit kansen en mogelijkheden vraagt hij om aandacht en actie en probeert hij een en ander in beweging te krijgen. Een prachtige uitdaging, maar zeker geen gemakkelijke! Wel doet de zorgsector steeds vaker een beroep op mensen uit de gastvrijheidssector, een hele positieve ontwikkeling!

Grappig hoe we elkaar als Hotello’s ‘verstaan’, we hebben maar een half woord nodig om te weten wat de ander bedoelt of voelt. Op mijn vraag wat echte gastvrijheid is zegt hij: ”wanneer je iemand vraagt naar zijn/haar favoriete restaurant is het vaak moeilijk te benoemen wat men dan gegeten heeft. De gerechten zijn slechts een onderdeel, het gaat om de totaalindruk. Dat is gastvrijheid.”

Op weg terug naar mijn auto loopt een bewoner mij tegemoet en in het voorbijgaan roept hij enthousiast: ”Weertje hè!” “Nou en of” zeg ik en met een glimlach loop ik verder, hij heeft gelijk, wat een weertje!

Dankjewel Mauro, voor je gastvrije ontvangst en het prachtige uitzicht op de lente! We zien elkaar nu vast wel eerder dan pas bij Tilburg Culinair.