Gastvrije kop koffie 32/100: graffiti, basis van een reclamebureau

“Ik heb een nieuwe werkplek, ik nodig je graag uit voor een kop koffie!” Dit berichtje kreeg ik van Jurgen Picocrie van QBIC Media. Ik zoek hem op bij BANK15 aan de Spoorlaan 350 in Tilburg. Een plek waar gewerkt wordt en waar maatschappelijke betrokkenheid gecombineerd wordt met commercie. De vers gebrande koffie is er in ieder geval heerlijk!

QBIC Media is opgericht in 2012 en noemt zichzelf een no-nonsense reclamebureau. Jurgen zegt daarover: “onze communicatie verloopt snel en soepel omdat er maar één aanspreekpunt is. Brabantse gemoedelijkheid is kenmerkend voor de samenwerking, en afspraak is afspraak.” Hij is er trots op van zijn hobby zijn beroep gemaakt te hebben en haalt zijn inspiratie uit alles wat er in zijn omgeving gebeurt. Hij heeft een passie voor tekenen, graphics en typografie en startte, toen hij 12 jaar was, met graffiti. Nog steeds is hij trots op zijn eerste grote klus na zijn opleiding aan het SintLucas; het aanbrengen van 1200 m2 decoratieschildering bij Adventure Island in Antwerpen samen met graffitischrijver Paul Watty. Met die ervaring zak op ging hij vervolgens aan de slag bij de Efteling, waar hij zes jaar bij de afdeling decoratie en vormgeving gewerkt heeft. Nog wat werkgevers uit de reclamewereld en retail later was de basis gelegd om zelf een reclamebureau op te richten! En sinds kort is daar ook nog Fixter bijgekomen, ontstaan in Bank15.

Voor Jurgen betekent gastvrijheid vooral vriendelijk en toegankelijk zijn naar zijn relaties toe. “Ik ben transparant en heet anderen graag welkom in mijn leven” vertelt hij. “Ik besteed veel tijd en aandacht aan anderen en geloof in de constructie dat meedenken uiteindelijk interactie en conversie oplevert.” Het afgelopen jaar stond voor hem in het teken van nadenken, zelfontplooiing en vooruit durven kijken. Niet altijd makkelijk, maar met resultaat, dat mag gezegd! Hij heeft een duidelijke koers bepaald voor QBIC Media en haalbare doelen gesteld, die nu al voor groei en professionalisering van het bedrijf zorgen. Zo wil hij het ambacht meer in het reclamevak terugbrengen door aandacht te geven aan vakwerk en daarmee zijn relaties overtuigend te prikkelen tot meer. Dit past wel bij zijn wens om later herinnerd te worden aan iets dat hij gecreëerd heeft, iets dat blijvend is.

Zijn passie is nog steeds het maken van graffiti. Inmiddels niet meer ondersteboven hangend aan een viaduct, maar wel improviserend op het kinderfeest van zijn dochter om dit voor haar onvergetelijk te maken. Zijn ogen stralen als hij dit vertelt, mooi. Zijn graffiti-naam van toen? Dat zal misschien geen verrassing zijn; QBIC.

Dankjewel Jurgen, voor het welkome kijkje in jouw wereld!

 

100 gastvrije koppen koffie, met mooie en inspirerende verhalen als resultaat! Wil je ook deel uitmaken van mijn 100 gastvrije koppen koffie project? Stuur me een berichtje en we plannen iets waar en wanneer jou dat uitkomt!