Gastvrije kop koffie 34/100, sterk merk met sterk verhaal

Een vrouw die online op zoek is naar een nieuwe jurk kan er niet omheen; de website dressesonly.nl. Een bedrijf dat door twee zussen is opgericht, niet vanuit een modeachtergrond maar wel komend uit een hecht ondernemingsgezin. Ik heb Miriam Swaans gevraagd haar verhaal met mij te delen.

Miriam ontvangt me in de showroom in Tilburg met een lekkere kop koffie en neemt me mee terug naar het begin. Toen ze zich, met Swaans Communicatie, vooral bezighield met tekstschrijven. Maar haar zin om te ondernemen ging verder. In 2008 resulteerde haar eigen online zoektocht naar het perfecte jurkje in de start van dressesonly.nl. De boel ontplofte en in haar huis kreeg elke kamer een nieuwe functie; een fotostudio, een voorraad- en verpakkingskamer, ze groeide al snel uit haar jasje. Toen ook haar zus Jolanda, makelaar van beroep, instapte werd het tijd voor een externe werkplek. Nu, bijna 10 jaar later is dressesonly.nl een bekende merkenshop met een enorm bereik. Maar de zussen wilden meer en startten tijdens de crisis hun eigen label, ontworpen en geproduceerd in Nederland; SRNDPTY. Miriam vertelt: “Eigenlijk wisten we nog van niks. We hadden één ontwerp voor een jurkje en vier verschillende prints waar we één maatvoering op losgelaten hadden. Maar de stoffen bleken zo verschillend van elkaar te zijn dat er weinig van een juiste maatvoering overbleef. De eerste productie kon zo de container in!” Toen er een productiebedrijf in Tilburg gevonden werd ging het beter. In een kleinschalige oplage maar met hele korte lijnen kwam de eerste collectie van de grond! En nu zijn er, naast de verkoop op dressesonly.nl, landelijk meer dan 200 verkooppunten van het merk SRNDPTY. Heel knap!

Maar waarin onderscheidt SRNDPTY zich? “Het is belangrijk om continu naar de markt te kijken en goed te luisteren naar de wensen van de doelgroep” zegt Miriam, “wij voorzien in goede basisstukken en werken niet, zoals veel merken, met een minimum afname. Wij richten ons op de emotie en de ratio van de retailer en leveren dat wat diens (plaatselijke) doelgroep wenst. Met 12 collecties per jaar hangen we dan jaarrond in de winkels en kunnen we flexibel leveren.”

Tegenwoordig verdeelt Miriam haar tijd tussen SRNDPTY en Swaans Communicatie. “Gastvrijheid zit in onze genen, we zijn toegankelijk naar opdrachtgevers, staan open voor vragen en willen het vooral samen doen. Onze wens is om te ont-zorgen, het gaat niet alleen om het jurkje of het verhaal maar om de sfeer en beleving eromheen.” Trots meldt ze nog even dat SRNDPTY door Gemeente Tilburg verkozen is tot ‘bedrijf van de maand december 2017’. “Supergaaf, goed voor onze zichtbaarheid en het lokale netwerk, maar deze pluim komt echt onze medewerkers toe!”

Ik vertrek vol energie en met een glimlach, gekregen van een sterk merk en een sterk verhaal. Veel dank daarvoor Miriam!

 

100 gastvrije koppen koffie, met mooie en inspirerende verhalen als resultaat! Wil je ook deel uitmaken van mijn 100 gastvrije koppen koffie project? Stuur me een berichtje en we plannen iets waar en wanneer jou dat uitkomt!