Gastvrije kop koffie 4/100, ‘a trip down memory lane’

100 gastvrije koppen koffie, met mooie en inspirerende verhalen als resultaat! Wil je ook deel uitmaken van mijn 100 gastvrije koppen koffie project? Stuur me een berichtje en we plannen iets waar en wanneer jou dat uitkomt!

Gastvrije kop koffie 4/100, ‘a trip down memory lane’

Ik denk dat iedereen ze wel kent; mensen die niet in je dagelijks netwerk zitten maar die je wel altijd weer ergens tegenkomt. Frédérique van de Wouw – Mannaerts is zo iemand. Onze vaders werkten jarenlang bij hetzelfde bedrijf, we hebben samen de hotelschool ‘gedaan’ en troffen elkaar een paar jaar geleden weer bij het hardlopen!

rooi pannenMet plezier dus accepteerde ik haar uitnodiging om een gastvrije kop koffie te drinken. Een kop koffie die, als afsluiting van een heerlijke lunch, plaatsvond op de Rooi Pannen. Op de plek waar we zoveel herinneringen delen en waar dàt is gevormd wat ons nog steeds bindt: Hotello-DNA! Een profiel dat veel overeenkomsten vertoont op het gebied van dienstverlening, aandacht, oog voor detail en sfeergevoeligheid. Het werd een ‘trip down memory lane’ waarin ook Cos Bakker, die spontaan aanschoof aan onze tafel, een rol speelde. Onze praktijkdocent Koken van toen is inmiddels Adjunct Directeur Horeca maar nog even enthousiast en bevlogen. Met het ophalen van herinneringen uit de periode 1985-1989 (!) werden verschillen met het huidige onderwijssysteem blootgelegd. Niet beter of slechter, maar anders… De aanpak van de hotelschool was streng en schools, en de praktijk speelde een hele belangrijke rol. De lat lag erg hoog maar dat stimuleerde wel een mentaliteit van aanpakken en ‘niet lullen maar poetsen’. Een aanpak waar zowel Frédérique als ik tot op de dag van vandaag nog profijt van hebben.

De 2-gangen lunch (aanrader!) werd verzorgd door eerstejaars leerlingen. We voelden weer rode wangen en spanning van alles goed te willen doen, maar ook de hoop niet te gaan morsen met wijn of soep. We hebben genoten, niet in de laatste plaats door de gastvrijheid ‘onze meneer Bakker’! Hoe waardevol is het om met zoveel plezier terug te kijken op je studietijd, voor mij is dit in ieder geval goud waard! Ik kom hier snel weer terug.

Dank Frédérique voor een fijn gesprek vol gezelligheid en inspiratie, we zijn nog lang niet bijgepraat. Ik weet zeker dat jij de juiste richting gevonden krijgt en dat wij elkaar snel weer tegenkomen! En niet pas bij de Rooi Pannen reünie in oktober 2017!