Gastvrije kop koffie 45/100, bevlogen werken aan Leisure ambities

Sommige mensen komen telkens weer ergens op je pad, in dit geval is dat Joost Melis. Als kind woonden we bij elkaar om de hoek en zaten we op dezelfde basisschool, later werden we collega’s bij de Efteling. Deze keer ontmoeten we elkaar bij Midpoint House of Leisure, bij de Leerfabriek KVL in Oisterwijk. Joost in de rol van directeur, ik in die van potentieel netwerkpartner. Een ontmoeting vol herinneringen, met lekkere koffie en de blik gericht op de toekomst.

Joost volgde twee jaar geleden Coen Schelfhorst (gastvrije koffie 28/100) op bij House of Leisure. Een connectie tussen hen was er al, niet alleen als zakelijke buren in de Leerfabriek, maar ook met de Efteling als oud-werkgever. Bovendien vind ik dat voor beiden gastvrijheid een tweede natuur is. Wat is Midpoint House of Leisure eigenlijk, en waar houdt ze zich mee bezig? Het is onderdeel van Midpoint Brabant, een samenwerkingsprogramma tussen bedrijven, overheden, onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties. House of Leisure draagt bij aan een aantrekkelijk leefklimaat door versterking en verduurzaming van het Leisure aanbod in Brabant.

Joost kruipt op zijn praatstoel en brandt los: “Ik ben als ondernemer al jaren actief in de leisure markt en heb raakvlakken met onderwijs en overheid, maar actief betrokken zijn bij het uitvoeren van een publieke ambitie was nieuw voor mij. Reden voor mij om het avontuur aan te gaan.” Hij vertelt waarom hij de eerste maanden heel veel gesprekken gevoerd heeft. “Leisure is een containerbegrip, en om de gefragmenteerde ambitie waar te kunnen maken moest ik er met een helicopterview naar kunnen kijken. Nu zijn we veel verder en leveren we producten op die bijdragen aan deze ambitie; we geven nieuwe bedrijvigheid, ontwikkeling en innovatie in de Leisure sector een gezicht. Onze deur staat altijd open, we doen het samen!”

De ongeveer 75 partners geven mede dat gezicht, zij dragen actief bij aan projecten als Fort Isabella (Vught) of Van Gogh National Park (Tilburg). Inmiddels is deze krachtenbundeling van verschillende expertises bij elkaar al voor diverse projecten succesvol gebleken. “Er zijn nog twee producten die bijdragen aan het succes van House of Leisure,” gaat Joost verder. “Dat zijn het Leisure Ontwikkel Fonds, voor productontwikkeling op provinciaal niveau, en de Kansenkaart, dat het DNA van een gemeente vastlegt. Tools die helpen om ambities om te buigen naar concrete projecten!”

Joost is er trots op een bijdrage aan Midpoint Brabant te mogen leveren. “We zijn sociaal betrokken en doen aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Vanuit die drijfveer buigen we ambities om naar concrete projecten. En dat vertaalt zich in zichtbare verbindingen op projectniveau. House of Leisure is voor mij een voorbeeld van Brabantse gastvrijheid, we zijn zo gastvrij als onze partners zijn!”

We zitten hoe dan ook binnenkort weer aan tafel, om nog meer mooie verhalen op te halen of misschien wel als nieuwe netwerkpartner van House of Leisure. Dankjewel Joost, voor een goed gesprek, we zijn nog lang niet uitgepraat!

 

100 gastvrije koppen koffie, met mooie en inspirerende verhalen als resultaat! Wil je ook deel uitmaken van mijn 100 gastvrije koppen koffie project? Stuur me een berichtje en we plannen iets waar en wanneer jou dat uitkomt!