Gastvrije kop koffie 46/100, veranderen doe je samen!

Op LinkedIn kwam een filmpje voorbij van WEVIEW, waarin opdrachtgevers vertellen over het effect en de kracht van de door WEVIEW in beeld gebrachte quotes en verhalen (link filmpje zie 1*). Dit prikkelde mij, dus nodigde ik Ingrid van Ierland, een van de drie oprichters, uit voor een kop koffie. Het werd een heerlijke lunch bij La Nouvelle Auberge in Tilburg (de pompoensoep is een aanrader!). We kennen elkaar oppervlakkig via het netwerk van BZW en CCB en volgens elkaars activiteiten online. Maar een goed gesprek samen hebben we nog niet eerder gevoerd!

Ingrid beschrijft zichzelf als communicatiedier, het begrip ‘samen’ staat centraal in haar aanpak bij WEVIEW. Samen met collega’s Lydia en Susanne maakt ze, sinds 2013, veranderen leuk. “Onze wegen zijn op een heel bijzondere manier samengekomen,” vertelt Ingrid. “We hebben elk onze eigen expertise maar halen absoluut het beste in elkaar naar boven. En ondanks dat leeftijd maar een getal is helpt een bepaalde mate van (levens)ervaring wel in onze aanpak!” Die aanpak weet ze zelf kort maar krachtig te verwoorden: “Verandering is lastig, mensen worden uit hun comfortzone gehaald. Wij voeren gesprekken met medewerkers uit alle lagen van een organisatie en leggen dat vast op film. De beelden zijn puur en recht uit het hart, WEVIEW werkt vanuit een positieve insteek. We gaan onder andere op zoek naar dat wat hen trots maakt, want op trots kun je bouwen!”

“Als ik terugkijk naar vijf jaar WEVIEW,” zegt Ingrid stralend, “dan staan we zo sterk omdat we een drie-eenheid geworden zijn. In het begin werkten we vanuit ieders eigen expertise (communicatie, tv-journalistiek en leiderschapsontwikkeling), maar inmiddels zijn we volledig allround en uitwisselbaar geworden.” Het sterke en ambitieuze teamwork heeft ertoe geleid dat WEVIEW sinds afgelopen zomer ook in Spanje actief is; een nieuwe franchiseformule lijkt geboren!

Ik merk op dat gastvrijheid als een soort rode draad door hun aanpak loopt. Gaandeweg ons gesprek is Ingrid dat zelf ook meer gaan beseffen. “Wij geven mensen aandacht en luisteren oprecht naar hun verhaal. Bovendien verzekeren we hen dat we vertrouwelijk omgaan met de informatie die ze aan ons geven. Het goud zit op de werkvloer, dus échte aandacht loont altijd.”

We zijn eigenlijk nog niet uitgepraat, dus de kans dat er binnenkort een volgende kop koffie volgt is groot. Ik ben blij met onze hernieuwde kennismaking. Dank Ingrid, voor jouw inspiratie en enthousiasme.

1* (https://gice.stackstorage.com/s/diCCLdoffvWJKnx)

 

100 gastvrije koppen koffie, met mooie en inspirerende verhalen als resultaat! Wil je ook deel uitmaken van mijn 100 gastvrije koppen koffie project? Stuur me een berichtje en we plannen iets waar en wanneer jou dat uitkomt!