Gastvrije kop koffie 55/100, een plek om nooit te vergeten!

Ik ontmoette Niels de Wildt bij de Hitte & Hoos Contest; een partnerevenement van House of Leisure. We raakten aan de praat en al snel was een afspraak voor een gastvrije kop koffie gemaakt. Ik waan me op vakantie wanneer ik bij het Safari Resort Beekse Bergen aankom en in de brandende zon richting Restaurant Moto loop. In de verte zie ik de trillende lucht boven de hete Savanne.

Niels werkt sinds 2010 bij Libéma. Hij is begonnen bij Sportiom in Den Bosch en in 2015 gestart als General Manager bij Beekse Bergen. Tegenwoordig is hij als divisiedirecteur Vakantieparken niet alleen verantwoordelijk voor de Libéma verblijfsaccommodaties maar ook voor de evenementen Decibel, Best Kept Secret en Woo Hah! Een flinke uitdaging waar hij, samen met gedegen partners als Mojo en ID&T, met veel plezier zijn schouders onder zet.

Ondernemer van huis uit

Uitdagend ondernemen, dat zit Niels in het bloed. “Mijn vader was vrachtwagenchauffeur en startte daarnaast een koffiekar op de markt. Op mijn twaalfde ging ik al met hem mee en maakte ik er een sport van om te onthouden wat iedereen in z’n koffie had, met verraste en tevreden gasten als resultaat. Het bleef niet bij die ene koffiekar, mijn vader breidde uit met een snackbar, een café-taria en, wat later, tenten die ingezet werden bij evenementen.” De hotelschool leek een logische keuze, maar lange tijd was er twijfel of het toch niet de Politieschool ging worden. Hij liep stage op de cateringafdeling van Hotel & Congrescentrum Papendal en bleef daar vervolgens 9 jaar ‘hangen’; hij werkte zich op van cateringmedewerker naar Manager Operations. Toen werd het tijd voor een volgende stap.

“Het mooie aan Libéma is dat er een soort familiegevoel onder collega’s heerst, de teams zijn hecht en er heerst een hoog samenhorigheidsgevoel. De vrijheid waarin ik mag ondernemen in loondienst vind ik helemaal fantastisch!” De beginperiode, als General Manager van de Beekse Bergen vond hij moeilijk. Hij noemt de complexiteit van de organisatie, ingewikkelde regelgeving en de hoeveelheid emotie die dieren oproepen bij mensen. Hij is trots op zijn betrokkenheid bij de ontwikkeling van het Safari Resort dat in april 2018 geopend is, er is niets waar hij zich niet mee bemoeid heeft.

Safari Resort

Blik op de Savanne vanaf het terras van restaurant Moto

“De impact was enorm. Dirk Lips (directeur Libéma) deed zijn inspiratie op in Afrika en ging dàt ophalen wat er nog niet in de Beekse Bergen was; de unieke beleving van het ontwaken tussen de dieren zoals in Afrika, maar dan dichter bij huis! Gasten voelen zich zelfs zo thuis dat de bezoekjes aan het Safaripark redelijk kort zijn; ze hebben hier tenslotte een privé safari in hun achtertuin!” En ja, ik heb de vraag uiteraard ook gesteld; het is veilig! Niels gaat verder: “Het welzijn van dieren staat altijd centraal, hun gedrag is eigenlijk voorspelbaarder dan dat van mensen. Het beste voorbeeld daarvan is wel de actie van het Franse gezin bij de jachtluipaarden vorige zomer denk ik…”

Waarin onderscheidt het Safari Resort zich, behalve de omgeving, nog meer? Niels vertelt dat ze nieuwigheidjes omarmd hebben. Zo opent de slagboom zich vanzelf voor geregistreerde gasten en hoeven ze niet in de rij te staan om de sleutel van hun huisje op te halen. Alles is vooraf geregeld. “Onpersoonlijk? Helemaal niet” zegt hij, “Ons team is er altijd voor de gasten, wij ont-zorgen juist omdat het genieten al begint op het moment dat de slagboom opent. Gasten voelen zich welkom! Onze gastvrijheid is absoluut op niveau, maar we kunnen zeker nog stappen maken. Ik denk dan vooral aan ongeschreven gestes en acties. Onze gasten zijn hier te gast, en onze medewerkers helpen hen zich hier thuis te voelen. Beekse Bergen is een plek om nooit te vergeten!”

Gastvrijheid is een gevoel

Tot slot voegt hij er nog aan toe dat gastvrijheid voor hem draait om gevoel. Dat je randvoorwaarden kunt creëren, maar dat ‘het beleven’ het beste gevoel oproept. Een gevoel van erbij horen, meedenken en aandacht krijgen. Dankjewel Niels, ik heb genoten van je verhaal. Onderweg terug naar mijn auto draai ik me nog een keer om en zie heel in de verte 2 giraffen lopen. Fantastisch, nog heel even dat vakantiegevoel, maar dan gewoon onder werktijd!

100 gastvrije koppen koffie, met mooie en inspirerende verhalen als resultaat! Wil jij ook deel uitmaken van mijn 100 gastvrije koppen koffie project? Stuur me een berichtje en we plannen iets waar en wanneer jou dat uitkomt!