Gastvrije kop koffie 6/100, een aangename kennismaking

100 gastvrije koppen koffie, met mooie en inspirerende verhalen als resultaat! Wil je ook deel uitmaken van mijn 100 gastvrije koppen koffie project? Stuur me een berichtje en we plannen iets waar en wanneer jou dat uitkomt!

 

De meest verrassende ontmoetingen zijn die waarvan je je vooraf nog helemaal geen voorstelling kunt maken! Mijn kennismaking met Walter Franz, bij Kaldi Tilburg is er zo een. Mijn ‘2e gastvrije kop koffie’ vond het wel een goed idee om ook met hem aan de koffie te gaan, en zo geschiedde…

Walter is oprichter van Corporate Housing Holland, een bedrijf met een missie; de nummer 1 zakelijke huisvester in Tilburg zijn! Zij ‘creëren een uniek thuisgevoel voor zakelijke reizigers en expats zodat succes, zowel op persoonlijk als zakelijk vlak, op de eerste plaats kan staan’. Een eigen woning/appartement met de service van een hotel, een prima combinatie. Met aandacht en persoonlijke service op maat.

kaldiMijn hospitality-voelsprieten staan aan, dit concept ademt gastvrijheid op alle fronten. Dat gevoel wordt versterkt door de persoonlijke anekdotes die Walter vertelt. Van het bezoek aan Ikea met Amerikaanse gasten die verbaasd waren een ongemeubileerd appartement aan te treffen tot een groep uit de Verenigde Emiraten die, om te acclimatiseren, gingen wandelen in de Oude Warande; zij kwamen rechtstreeks uit een grote ‘zandbak’ en waren nog nooit in een bos geweest!

Zeker zo interessant vond ik het om zijn persoonlijke verhaal te horen, geboren in Breda met Indonesische roots, en al op jonge leeftijd naar Tilburg verhuisd. Veel gereisd, maar alweer heel wat jaren terug op honk. Hij voelt zich Tilburger. ‘Tilburg is mijn stad, veilig, dorps en groen. Met een mentaliteit van ‘doe maar gewoon…’’. Zijn loopbaan is grillig, via de harde internationale inkoopwereld en telecombranche is Corporate Housing Holland ontstaan. Een hulpvraag van Tilburg University in 2005 werd een papieren concept dat meteen uitmondde in een eerste opdracht. Ook is Walter sinds een paar jaar kwartiermaker van Greenzone of Eindhoven (werken in Eindhoven en wonen in het groene buitengebied).

Netwerken is niet zo zijn ding, zegt hij zelf. ‘Je zult mij niet zien op grote netwerkborrels, ik ben geen netwerker aan de voorkant’. Wat hij vooral wel heeft is oprechte interesse in mensen. Hij gelooft in hun kunnen en vertrouwt op een goede insteek en afloop. Daarom vind ik dat hij op zijn manier juist een hele goede netwerker is; hij kent veel mensen en zet de juiste lijntjes uit naar de juiste personen op momenten dat dit nodig is!

Een paar koppen koffie en bijna twee uur later spreken we af snel samen verder te praten over Corporate Housing Holland. Dank Walter, dat je zo spontaan ‘ja’ hebt gezegd tegen mijn uitnodiging!