Gastvrije kop koffie 7/100, een gelukkige samenwerker

100 gastvrije koppen koffie, met mooie en inspirerende verhalen als resultaat! Wil je ook deel uitmaken van mijn 100 gastvrije koppen koffie project? Stuur me een berichtje en we plannen iets waar en wanneer jou dat uitkomt!

 

Via de facebookpagina kreeg ik een berichtje binnen: ‘Ja, ik wil wel een van die 100 zijn.’ Jack Fijneman, oud-collega uit het Efteling Hotel, en al jaren uit het oog verloren! Zijn berichtje doet me glimlachen en brengt mooie herinneringen naar boven, een afspraak is dan ook snel gemaakt!

Na wat omzwervingen werkt Jack nu bij Hutten als Regio/accountmanager zakelijke horeca & projecten.boshuysbest We spreken af bij een van ‘zijn’ locaties; ’t Boshuys, prachtig gelegen in de bossen bij Best. Een warme ontmoeting volgt, en al snel halen we mooie verhalen op uit de (toenmalige) wereld van de Efteling.
Over bouwen aan een team, verantwoordelijkheid en ontplooiing. Maar ook over NAVA’s, late borrels en saamhorigheid. Over ‘de overkant’ en de vele hotelmanagers die langskwamen… Een mooie tijd om op terug te kijken!

Zoals ik het bedrijf Hutten zie is het een organisatie die constant in beweging is en niet bang is buiten de gebaande paden te denken en doen. Neem de Verspillingsfabriek, Huttens’ antwoord op voedselverspilling. Een mooi initiatief. Jack legt mij de filosofie van Hutten uit, zoals dit op de website te lezen is: ‘Medewerkers heten bij ons samenwerkers. Want we doen het samen. Geluk loopt daar als een rode draad doorheen, want gelukkige samenwerkers dragen hun werk met passie uit. Zo kunnen ze geluk overbrengen op andere mensen en hen een uniek moment of waardevolle belevenis bezorgen. Elke dag kunnen en mogen we zo onderscheidend zijn en willen we van betekenis zijn. Meer aandacht, daarmee maken we het verschil.’ Ik kan me hier helemaal in vinden, gastvrije aandacht creëert een gevoel en een beleving bij mensen, en daar draait het om.boshuys

In aandacht geven is horeca-man Jack, zoals ik hem heb leren kennen, altijd al goed geweest. Volop oog en aandacht voor zijn gasten, maar ook voor collega’s en leveranciers. We zijn nog lang niet bijgepraat, telkens komen er nieuwe anekdotes en herinneringen naar boven. Terugrekenend realiseren we ons ineens dat het Efteling Hotel dit jaar 25 jaar bestaat. Een mijlpaal die gevierd mag worden. We nemen dan ook afscheid met het voornemen een reünie te gaan organiseren. Dank Jack, dat wordt een mooi vervolg op een gastvrije kop koffie…!