Gastvrije kop koffie 2/100, met liefde voor Tilburg

Laatst las ik over een ondernemer die zich ten doel had gesteld 100 koppen koffie te drinken met mensen met een verhaal. Oude bekenden of nieuwe contacten, als het maar inspirerend zou zijn. Genoeg inspiratie voor mij om  een soortgelijk project te starten; koffie met gastvrijheid als rode draad! Wil jij ook deel uitmaken van mijn 100 gastvrije koppen koffie project? Stuur me een berichtje en we plannen iets waar en wanneer jou dat uitkomt!

Gastvrije kop koffie 2/100, met liefde voor Tilburg

Daar zit je dan, heerlijk in het voorjaarszonnetje op het terras van Villa Pastorie, één van de pareltjes aan de Tilburgse Piushaven. Een prima plek om af te spreken met Ruud van Groeninge van Tilburg.com, digitaal platform door en voor Tilburgers. Ruud en ik hebben vorig jaar samen in de PR Commissie van Tilburg Culinair gezeten, maar elkaar echt kennen doen we eigenlijk niet. Tijd dus voor een gastvrije kop koffie!

villa-pastorie-overnachten-013-straatjes-tilburg1En dan blijken er al snel veel gemeenschappelijke delers zijn; liefde voor de stad en liefde voor mensen, voor genieten, verbinden en enthousiasmeren. De stap naar gastvrijheid is makkelijk gemaakt. “Ik wil met m’n klanten omgaan zoals met m’n vrienden”, zegt Ruud. Dus amicaal en direct, maar vooral warm en persoonlijk. En het liefst ook nog proactief, door zich te verdiepen in dat wat goed is voor zijn klant. Mooie strategie, maar ook haalbaar? Ruud en zijn compagnon Ivan Mols zijn het gezicht van Tilburg.com, en lijkt privé niet altijd van zakelijk te onderscheiden. Want, zo zeggen ze zelf; Tilburg.com is Tilburg! Tilburg.com is van de Tilburger. En dus hoeft een scheiding niet altijd nodig of lastig te zijn.

We kletsen verder, de tijd vliegt als goed gezelschap elkaar vindt op een fijne locatie, een tweede rondje is dan ook al besteld.
We hebben het over netwerken, passie, Koningsdag en Sexy (!) Tilburg. Wie had kunnen denken dat ik mijn stad ooit nog sexy zou noemen! Maar Ruud overtuigde me dat deze term inmiddels echt wel past bij de ‘schôônste stad van ’t laand’.

Gastvrij zakendoen is niet gebonden aan een branche of een seizoen, het is een vorm van omgaan met elkaar, doelen nastreven en dromen najagen. Dank Ruud, dat je me aan het denken hebt gezet om ook kritisch naar mijn eigen dromen te blijven kijken. Fijn om je nu wat beter te kennen, deze kop koffie gaat zeker een vervolg krijgen!